29 Ocak 2012 Pazar

YAĞLARI YAKMAK VE İNCECİK OLMAK İÇİN ÖNERİLER







Sizlere yağları yakmak için bazı önerilerde bulunucam. Birçoğumuz diyet yapıyoruz ama genellikle kendimizi aç bırakarak ve bu aç kalmamızın sonucunda biraz kilo veriyoruz ama nekadarı yağdan gidiyor, işte önemli olan bu. Yaptığımız şok diyetler ile vücudumuzda su ve kas kaybı daha büyük oranda oluyor ve o şikayet ettiğimiz yağlar daha zor gidiyor. Önemli olan kiloların çoğu kısmını yağdan verebilmek, yağlarınızdan vereceğiniz bir kilo bile görüntünüzü büyük bir oranda değiştirebilir.


YAĞLARDAN KURTULMAK İÇİN:

1-Ağırlık çalışmak:  Kaslar; metabolizma hızınızı belirleyen en önemli unsurlardan biridir. Erkeklerin kadınlardan daha fazla yağ yakmasının yani daha çabuk zayıflamasının nedeni budur. Çünkü onların doğuştan kas kütleleri bizimkilerden fazladır. Yaşımız büyüdükçe kas kaybediyoruz ve bu yüzden metabolizmamız yavaşlıyor ve kilo vermemizde zorlaşıyor. Bunun için ağırlık çalışmak yani yağ yakma makinesi olan kaslarımızı korumamız en önemli şey.

2-Kahvaltı yapmak:  Yapılan araştırmalar kahvaltının; metabolizmanın güne başlamasının yani çalışmaya başlamasının kaynağı olduğunu göstermiştir. Uyku sırasında metabolizma hızımız düşer ve yavaşlar. Sabahları vücudu günün geri kalanı için harekete geçirmenin en iyi yolu beslenmedir yani; kahvaltı.

3-Az kalori almamalıyız:  Şok diyetler yaparak, kendimizi aç bırakmamızın hiçbir yararı yoktur bizlere. Az kalori aldığınız zaman vücudunuz kıtlık var zannedip kendini açlık moduna sokacaktır ve metabolizmamız aldığı kalorileri korumak için yavaşlayacaktır. Buda bizim kilo vermemizi engelleyecektir. Yani doktorunuza danışarak, bazal metabolizma hızınıza göre ihtiyacınız olan kaloriyi almalısınız. Günde 1000 kalori tüketerek sağlıklı bir şekilde zayıflayabilirsiniz.

4-Tartılardan kurtulun:  Şahsen benim en büyük düşmanım tartı. Diyet yaparken eğer tartılıp az kilo verdiğimi görürsem, bütün motivasyonum bozuluyor ve genellikle diyeti bozuyorum. Bazı kişilerde tartılıp kilo verdiğini görünce daha çok yiyor, yani bu tartılma işi biraz bozuyor. Aslında burada tartılardan kurtulun dememin sebebi bunlarda değil. Tartılar size bilmek isteyeceğiniz şeyleri göstermez. Derinizin altında ne kadar yağ olduğunu, vücudunuzda ne kadar sıvı olduğunu söyleyemez, Yani doğru bilgiye ulaşamayız tartı ile. Ama diyetisyenlerde ve hastanelerde bunları ayrıntılı şekilde ölçtürebilirsiniz.

5-Düzenli ve küçük öğünler ile beslenin:  Günde 5 öğün yapın. Ama 5 öğün derken bunun içinde ara öğünlerde var yani meyva, salatalık gibi düşük kaloriler içeren besinler. Böylece vücudunuz yemek bolluğu olduğunu sanacak. Buda metabolizmanızın yavaşlamasını engelleyecek ve kan şekerinizide normal seviyede tutacak. Kan şekerinizin normal seviyede olmasıda; az acıkmanızı sağlayacak buda fazla yemek yemenizi engelleyecektir. Yediğiniz öğünleri herzaman erken saatte yemeğe özen gösterin, böylece aldığınız kalori vücudunuzun uyanık ve hareketli olduğu sırada yakılacaktır.

6-Kalorileri sayın:  Bir hafta boyunca yediğiniz şeylerdeki kalorileri hesaplayın. Çoğu paketin üzerinde kalorileri yazar. Daha sonraki haftada bir önceki hafta aldığınız kalori miktarından 500 kalori azaltın ve görün.


7-En çok yağ yaktıran egzersizlerden yapın:  Bu egzersizleri sizlere diğer postumda yazacağım.


8-Aldığınız yağı takip edin:  Yediğiniz ambalajlı ürünlerde her 100gr için yazılmış yağ endeksi bulunmaktadır. Size uygun olan 5-10 gr arası yağ almanızdır. Unutmayın yağı nekadar azaltırsak okadar kolay vücudumuzdaki yağlar ile vedalaşmış oluruz.


9-Beslenmenize yağ yakan besinler ekleyin:  Her hafta beslenmenize yağ yakan besinler ekleyin. Bunlar acı biber, yağsız süt ürünleri ve yağsız besinler olabilir. Bazı araştırmalar bazı yiyeceklerin; metabolizmayı hızlandırdığını gösteriyor. Örneğin biberin bu tür etkisi olduğu belirlenmiştir.













Kaynak:www.ironMagazine.com






4 yorum:

  1. canim katilyiorum sana ve bu tartilma olayi gercekdende öyle yani bendede öyle bu yüzden tartilmam :) zaten verirken insa farkediyor ve görebiliyor.

    Mein Blog/Blogum

    YanıtlaSil
  2. Madde 10:Bütün bunların yanında bol su içmeyi unutmayın...

    YanıtlaSil
  3. Sezinim eğer uygulama yapacak insanın herhangi bir saglık problemi yoksa hayatına yeşil cayida ilave etmesini tavsiye edelim uzun vadede cok ise yaradığını söyleyebilirim. Bu arada ben CavcavCivciv;))

    YanıtlaSil
  4. Yazınızı yazdığınız panelin üst menüsünden hizalama bölümümü tıklatıp "sola dayalı" seçeneğini seçmeniz yazınızı daha okunur kılacaktır zira göz yoruyor Sevgili Sezin :) Takipteyim sevgilerimle...

    YanıtlaSil