1 Mart 2012 Perşembe

CİLT UZMANI ÖZLEM VAROL İLE CİLT BAKIMI ÜZERİNE SOHBET:)

http://www.misspera.com
Sizlere ilk yaptığım röportajda faydalı olabilecek bir kişi olsun istedim ve hepimizin çok meraklı olduğu bir konuda biraz daha bilgilenmemiz için Cilt Uzmanı Özlem Varol ile bir sohbet gerçekleştirdim. Özlem hanımın çalıştığı yer olan Yıldız Kızılcan Güzellik Merkezi'nde buluştuk. Sizin için oradaki bakım ürünlerini ve bakım yapılan odaları da fotoğrafladım. Buyrun sohbete:)


S.E: Özlem hanım, öncelikle bu işe nasıl başladınız?
Ö.V:Teyzem 26 yıldır bu meslek ile uğraşıyor. Küçükken hep teyzemi örnek alıyordum, onun yanına giderek tecrübe kazandım, seminerlere bile birlikte gidiyorduk ve böylece bu mesleğe adım atmış oldum.


S.E: Nerede eğitim aldınız?
Ö.V:İngiltere'de estetisyenlik okudum.


S.E: Kadınların cilt bakımlarında yaptıkları en büyük hatalar nelerdir?
Ö.V: Kesinlikle güneşten korunmamak ve güneş koruyucu kullanmamak. Cilde en zararlı şey güneş, kış aylarında bile koruyucu kullanmak gerekiyor. Çünkü; güneş ciltteki kolajeni azaltıyor ve kırışıklık oluşturuyor.


S.E: Yaşlanmayı geciktirmek için yapmamız gereken en önemli şey nedir?
Ö.V: Daha önce de söylediğim gibi en önemli şey güneşten korunmek ve cilt tipine uygun bir nemlendirici kullanmak. Ayrıca bizim de burada uyguladığımız yüz için pasif jimnastik ve radyofrekans'da yüz kaslarını harekete geçirerek yaşlanmamızı geciktiriyor.




S.E: 18-25 Yaş arası kadınlar ciltleri için ne yapmalı?
Ö.V: 18-25 yaş arasında cildinizin kolajeni yüksek oluyor. Sadece bir nemlendirici kullanmak ve en önemlisi de cildi temiz tutmak yani makyajı temizlemeden uyumamak.

S.E: 25-35 Yaş arası kadınlar ciltleri için ne yapmalı?
Ö.V: 25-35 yaş arası yavaş yavaş anti-aging'e girmeye başlanıyor. Tabiki nemlendirici ama bunun yanında mutlaka bir göz kremine de başlamak gerekir.

S.E: 35-55 Yaş arası kadınlara tavsiyeleriniz nelerdir?
Ö.V: Bu yaş grubu da nemlendirici ve göz kremi dışında, ekstra serumlar ve kremler ile cilt altını beslemelilerdir.

S.E: Evde kendimiz uygulamamız için bir maske önerebilir misiniz?
Ö.V: Evde yapılabilecek en kolay şey limon(c vitamini) sürebiliriz. Leke oluşumunu engeller. Onun dışında evde yapılan bakımları tavsiye etmiyorum. Hijyen bakımından nasıl yapıldıklarını bilmediğim için önermiyorum. Ama Body Shop'un Tea-Tree Oil'i cilde çok iyi geliyor, evde onu kullanabilirler.

S.E: Ciltte oluşan sivilce lekeleri nasıl geçer?
Ö.V: Eğer kistik sivilce yoksa; glikolik asit ile cilt soyma bakımı yapılabilir ve ek olarak c-vitamini serumu uygulanabilir. Ayrıca İs Clinical'ın lekeler için olan ürünlerini de kullanıyoruz.

S.E: Yüzümüzde çıkan beyaz yağ bezeleri için ne yapılabilir?
Ö.V: Yağ bezelerinin dereceleri var. Bazıları cilt altında oluyor bunlara mutlaka doktorların bakmasını tavsiye ediyoruz ama bazı hafif olanları; insulin iğnesi ile açıp alabiliyoruz. Eğer yağ bezeleriniz göz çevreniz etrafında yoğunlukta ise mutlaka kolestrolünüze baktırmanızı tavsiye ederim.

S.E: Göz altı morlukları için neler yapabiliriz?
Ö.V: Göz altı morluğu ne yazıkki geçmiyor. Genetik faktörler önemli. Ama azaltmak için uyku düzenine dikkat etmek, bilgisayar ile gözü çok yormamak, gerekirse dinlendirici gözlük kullanmak gerekir. Ama fazla yorgun olduğunuzda gözlerinize buz koyabilirsiniz ya da yuvarlak makyaj temizleme pamuklarını ıslatıp, buzluğa koyup, daha sonra da gözünüze tutabilirsiniz.

S.E: Kadınların en büyük sorunu olan cilt lekelerinden nasıl kurtuluruz?
Ö.V: Cilt lekelerinin seviyeleri önemli. Cildin ilk katmanında oluşmuş lekeler ise glikolik asit ile cilt bakımı yaparak giderilebiliyor. Eğer lekeler kalın ise lazer yöntemi ile lekeler alınabiliyor.

S.E: Sivilce için a-vitamini destekli ağır ilaçları tavsiye ediyormusunuz?
Ö.V: Bu tip haplar ciğeri yorabiliyor, çok ağır ve riskli haplar mutlaka doktora sorularak alınmalı.

S.E: Her yerde cilt bakımı yaptırılabilir mi?
Ö.V: Hayır, her yerde cilt bakımı yaptırılmaz. Cilt bakımında en önemli şey siyah noktaların sıkılması. Bu biraz riskli bir işlem herkes sıkamaz. Bazı yanlış sıkılan siyah noktalarda kılcal damar çatlamalarına sebep olabiliyor, bu yüzden bilinçli ve profesyonel kişilere yaptırılmalı.

S.E: Twitter'dan bir takipçim sivilceleri olduğunu ve yüzünü Seba Med ile yıkamasının faydalı olup olmadığını sordu, bunun için ne dersiniz?
Ö.V: Jel olan bütün temizleyiciler ile cilt yıkanabilir. Cilt temizleme jeli; cildi temizler, ph dengesini düzenler, sabundan daha iyidir.

S.E: Siyah noktalar nasıl geçer?
Ö.V: Siyah noktalar tamamen gitmez. Onları aldırdığınızda içi boşalır ama cilt 28 günde bir kendini yeniler ve siyah noktalar üst yüzeye yeniden çıkarlar. Daha fazla oluşmaması için tonik kullanmak gerekir. Tonik cildimizi sıkılaştırır. 

S.E: Cildimizdeki kırmızı kılcal damarlar için ne yapılabilir?
Ö.V: Kılcal damarlar ile dermatologlar ilgileniyor. Lazer tedavisi ile geçirilebiliyorlar. Ama dikkat etmeniz gereken şey çok fazla sıcak ya da çok soğuk su ile yıkanmamak gerekiyor.

S.E: Hamilelikte oluşan lekeler için ne yapılmalı?
Ö.V: Hamilelikteki lekeler; hormonel dengeden kaynaklanıyor. Sivilce, leke hatta tüylenmeler bile olabiliyor. Bu durumda mutlaka doktora danışılmalı ve en önemlisi tedavisi doğumdan sonra yapılmalıdır.

S.E: Emziren anneler cilt bakımı yaptırabilir mi?
Ö.V: Krem türü bakımlar uygulanabilir ama lazer ya da makine ile yapılan tüm bakımlar emzirme döneminden sonra yapılmalıdır.

S.E: Ayak bakımı ve topuk sertliği ile ilgili bilgi alabilirmiyiz?
Ö.V: Biz burada müşterilerimize ayak bakımı uyguluyoruz, ayak peeling'i yaptıktan sonra ayak maskesi yapıyoruz(nem maskesi). Nem maskesinden sonra streç film ile sarıp sıcak patik giydiriyoruz ve ayaklarınız yumuşacık oluyor. Ama sizde evinizde gece yatmadan ayaklarınıza vazelin sürüp, üzerine çorap giyer ve öyle yatarsanız sabaha yumuşacık olacaktır.

S.E: Yüzümüzdeki açık gözenekler için ne yapmalıyız?
Ö.V: Açık gözenekler için meyve asitli peeling uyguluyoruz. Kendiniz de açık gözenekler için tonik kullanabilirsiniz ya da yüzünüzü soda ile yıkayabilirsiniz. Soda ile yıkamak gözeneklerin azalmasını sağlar ve genişlemesine engel olur.

S.E: Yine Twitter'dan bir sorum olacak, bir takipçimin 5 yaşında kızının dizleri kuruyormuş, ne yapabilirim diyor?
Ö.V: Bu kuruluklar; cilt tiplerinden kaynaklanıyor. Bunun için Balmandol vücüt yağı kullanabilirler. Duştan çıkmadan önce ıslak vücuda sürülüyor ve durulanmıyor. Daha sonra da expial lipo sürülerek yoğun bir şekilde nemlendirilebilir.

S.E: Kimyasal peeling hamilelikte yaptırılabilir mi?
Ö.V: Kimyasal peeling hamilelikte ve emzirme döneminde yaptırılamaz.

S.E: Yağlı ciltleri matlaştırmak için bir formül varmıdır?
Ö.V: Cildimizi matlaştırmak için maden suyu ile yıkayabiliriz. Ama cildi matlaştırmak için özel su bazlı kremler var bunlar ciltteki yağı dengeliyor. Biz burada Decléor arome poor kullanıyoruz.

S.E: 50 Yaş için krem fondoten olarak hangi ürünü tavsiye edersiniz?
Ö.V: La Prairie'nin hem fondoten hem de anti-aging kremleri var onları tavsiye ederim.

S.E: Son olarak kuru citler için özel yapmamız gereken birşey varmı?
Ö.V: Kuru ciltler kesinlikle jel ile temizlenmemeli, mutlaka süt olan temizleyiciler kullanılmalı. Kuru cilt çabuk kırışır o yüzden çok iyi nemlendirilmeli ve mutlaka güneş koruyucu kullanılmalıdır. Cildi temiz tutmayı da unutmamalıyız.




Bunlar da Özlem hanım'ın cilt bakımında kullandığı ürünler; İs clinical ve Decléor markalarını tercih ediyorlar. Bu ürünlerin özelliği kozmetik değil de dermatolojik olmaları. Cilt bakımların da ve cilt lekeleri için de bu ürünlerden yararlanıyorlar.







*Ayrıca Yıldız Kızılcan güzellik Merkezi'nde cilt için; radyofrekans ve oksijen bakımı da yapılıyor.



























* Özlem hanım'a bana vakit ayırdığı ve sorularımı cevapladığı için çok teşekkür ediyorum:)

14 yorum:

  1. sezen hanım size çok çok çoooook teşekkür ederim istedigim soruların cevaplarını aldım sizi seviyorum :)

    YanıtlaSil
  2. nigar şençamlar1 Mart 2012 12:05

    merhabaa:) verilen bilgiler çok faydalı teşekkür ederim kendi adıma. lakin bir sorum olacak vücutta oluşan çatlaklar için özlem ne öneriyor?

    YanıtlaSil
  3. Cok faydali bilgiler aldik sizden tesekkür ederim..sevgiler

    YanıtlaSil
  4. Özlem Varol1 Mart 2012 17:44

    Merhaba,

    Öncelikle çok keyifli bir sohbeti Sezin hanım ben teşekkür ederim :)

    Nigar hanım,
    Vücutta oluşan çatlaklar için,dermatologların uygulamış olduğu lazer ve dermabrazyon tedavileri var fakat çatlaklar derinin alt tabakasında oluştuğu için tamamen yok etmek mümkün olmuyor, bu tür tedaviler sadece hafiflemesine yardımcı oluyor..

    Özlem Varol

    YanıtlaSil
  5. Ben teşekkür ederim özlem hanım faydalı bilgiler aldık sayenizde:)

    YanıtlaSil
  6. cok faydalı bir yazı oldu emeğine saglık sezin! :)
    bloguma beklerim : http://obenimgizlibahcem.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  7. Faydalı bir yazı olmuş elllerine sağlık bana da beklerim:)

    cosmopatra.blogspot.com

    YanıtlaSil
  8. nigar şençamlar2 Mart 2012 17:10

    çok teşekkür ederim özlem hanım.. ayrıca sezin hanım sizede :)

    YanıtlaSil
  9. nigar şençamlar2 Mart 2012 17:12

    sorularıma cevap vermeniz ilgilenmeniz beni çok mutlu ediyor sizi seviyorum:)

    YanıtlaSil
  10. harika cvplar bence :) nelerin evde nelerin profesyonel ellerde yapılması gerektiğini özetliyor soda yı deneyeceğim :)

    YanıtlaSil
  11. Şuan Bıonem olarak Bıota laboratuvarlarında üretilen farklı bir krem çıktı. Hem yüz hemde vücut ürünleri bulunuyor. ben vücut için ayva çiçeği özü olanı kullandım. gerçekten de 5 dk içerisinde inanılmaz nemlendiriyor.

    YanıtlaSil
  12. Merhaba, cilt bakımım için tavsiye üzerine Bionem aldım kullanıyorum. Nemlendirme özelliği bir harika.

    YanıtlaSil
  13. Harika cevaplar bence. Tekbrik ederim. Başarılar.

    YanıtlaSil
  14. merhaba ben 35 yaşındayım 3 aydır yüzümde derinin çok altında akneler var ve sürekli devam eden uçuk sorunum var bana önerebileceğiniz yüz temizleme ve krem önerileriniz nelerdir çok pahalı bir marka olmazsa sevinirim

    YanıtlaSil