13 Mart 2012 Salı

BENİM VAZGEÇİLMEZLERİM

1-BEYAZ GÖMLEK: Benim olmazsa olmazımdır beyaz gömlek. Hergün sıkılmadan giyebilirim. Bir kotun üzerine blazer ceketle de güzel olur, kumaş bir pantolonun üzerinede, hatta taytın üzerine giyip altına çizmelerle de süper olur. Yani ben beyaz gömleği her türlü severim. Benim için saflık, sadeliktir beyaz gömlek.



2-DERİ MONT: Özellikle siyah deri montta dolabımda eksik olmayan ve sık giydiğim bir parçadır. Ben deri montun bütün kadınlara çok yakıştığını düşünüyorum. Ama benim deri montum; kesinlikle üzerime oturacak ve kısa olacak. Daha öncede yazdığım gibi ben deri montu taytlarla, kotlarla da seviyorum, ama siyah şık bir elbisenin üzerinde topuklu ile de giymeyi seviyorum.




3-KLASİK CHANEL ÇANTA: Chanel'in yıllardır olan bu çantasının siyahı da vazgeçilmezim. Özellikle jumbo boyu ve altın  zincirli olanı. Ben bu çantayı omuzuma asarakta kullanıyorum, postacı olarakta takıyorum. Benim için kıyafetin önemi yok, çok şık bir kombinle de kullanırım, spor bir kombinle de takarım. Tabiki eşofmanlarla olmaz ama genellikle her kıyafetde Chanel çantayı seviyorum.


4-BURBERRY KLASİK TRENÇKOT: Burberry trençkotun da siyahı ve beji dolabımda vazgeçilmezlerim. Bir kadını en şık gösterebilecek kıyafetlerden trençkot. Bence her kadının olmazsa olmazı. İlla Burberry olmak zorunda değil, birçok başka markada da çok güzel trençkotlar var ama benim favorim yıllardır trend haline gelmiş Burberry.







5-SİYAH ELBİSE: Her türlü siyah elbiseye varım. Uzun olabilir, kısa olabilir, dar, bol, tek omuz, uzun kollu, hiç farketmez yeterki bir siyah elbise olsun dolabınızda. Kurtarıcıdır siyah elbise. Yazın yanık teninize çorapsız giyebilirsiniz, kışında kalın opak siyah çoraplarla dahada güzel duruyor. Siyah bir topuklu ile de kullanırsınız, düz siyah şık bir babet ile de giyebilirsiniz.


6-HERVE LEGER ELBİSE: En beğendiğin elbise markası deseniz hiç düşünmem Herve Leger derim.   Son yıllarda Herve Leger'in bandaj elbiseleri çok moda. Birçok renk alternatifi var. Benim favorim pembe ve kırmızı olanı. Kendi kına gecemde de bu markanın elbisesinden giydim daha sonra hepsini sizler ile paylaşacağım. Herve Leger elbisenin bir özelliğide vücudu sımsıkı sararak (tıpkı bir korse gibi)  çok formda ve ince gözükmenizi sağlıyor. Herve Leger elbisenin bütün modellerini Harvey Nichols'ta bulabilirsiniz.


7-DİZ ÜSTÜ ÇİZMELER: Diz üztü çizmeyi de giymekten hiç sıkılmam. Düzü ve topuklusu da favorilerim arasında. Bence bu çizmeler kadınları çok seksi gösteriyor. Tabi bunu giyenlerin dikkat etmesi gereken birşeyde bacak boyu. Çok kısa boylu olan kadınlar yada bacak boyu çok kısa olanların tercih etmemesi gereken bir model. Kim Kardashian'ın en sık giydiği şey bu çizmeler bence bacakları çok kalın olduğu için çok güzel durmuyor ama bu benim fikrim. Birde bu çizmelerin üzerine çok uzun tişörtler, gömlekler giyincede güzel olmuyor. Normal boyda bir üstle kombin yaparsak çizmeyi de göstermiş oluruz.


8-YIRTIK JEAN: Yırtık bir kot ile seksi olmayacak ve dikkat çekmeyecek bir kadın tanımıyorum. Eskiden beri giymeyi en çok sevdiğim jean modelidir. Özellikle beyaz tişört ve beyaz gömlek ile giyildimi çok güzel olur. Birde ben yırtık jean'imi siyah dar boğazlı kazak ile kombin yapmayı seviyorum.


9-SKİNNY JEAN: Heralde yıllardır bukadar moda olabilen bir şey daha olmadı. Skinny jean'ler herkesin üzerinde. Son yıllarda birde rengarenk olanları da moda oldu. Fuşya, kırmızı, sarı, mavi her renkte skinny kot bulabilirsiniz. Ama benim tercihim klasik kot renginde olanları. Bacaklarıda sımsıkı sardığı için güzel gösterdiğini düşünüyorum. Yaz, kış, her yere giderken giyilebiliyor bu kotlar. Gece çıkarken çok şık bir üstlede giyilebilir, yazın parmak arası terliklerlede kolaylıkla kullanabilirsiniz.


10-BLAZER CEKET: Blazer ceket dedinmi her gece dışarı çıksam giyebilirim derim size. Özellikle siyah klasik bir blazer ceket tercihim. Ama lacivert ve özellikle vatkalı olanları da çok beğeniyorum. Dolabımda en çok olan şeylerden biri blazer ceket diyebilirim. Yine hem spor hemde şık kullanılabilirsiniz.





11-CHRİSTİAN LOUBOUTİN: Benim Christian Louboutin delisi olduğumu anlamışşınızdır heralde. En beğendiğim modeli bu kalın dolgulu, topuklu ve siyah olanları. En klasik modellerinden biri. Dolabımda en çok sevdiğim ayakkabılarımdan. Loubotin'lerle hem şık hem sade bir şekilde kombin yapılabilir. Ama benim tercihim şık kıyafetler ile giyilmesi. Topukları okadar yüksek bir modelki fazla sade kıyafetler ile giydiğimde kendimde beğenmiyorum. Ama başkasında bir kot-tişört ve Louboutin'leri gördüğümde bayılıyorum. Kendimi ise öyle giyinince fazla iddalı gibi hissediyorum.






12-DERİ TAYT: Deri olan herşeyi seviyorum denebilir. Sade olmak şartı ile tabiki. Deri tayt; her ortamda giyilebilecek rahat ve kullanışlı bir tayt. Ben görüntüsünü çok beğeniyorum. Deri taytı zayıf yada kilolu her kadına yakıştırıyorum. Bence bütün kadınlarda güzel duruyor. Nekadar özenmeden giyinseniz bile, üzerinizde bir deri tayt var ise dikkat çekici olacaksınızdır.


13:TULUM: Ve benim dolabımdaki son vazgeçilmezim. Kaç yıl geçse de giymekten sıkılmayacağım tulumlar. Tabiki ben herzaman olduğu  gibi siyah rengini giymekten hoşlanıyorum. Son günlerde bir blogda satışa sunulan smokin tuluma göz koydum, aldığımda sizlerlede bütün bilgilerini paylaşacağım. Tulumlarıda hem topuklular ile hemde düz spor ayakkabılarla kullanıyorum. Bir yaz akşamı en favori kıyafetim sade bir tulum, düz babetler ve clutch'ım.


15 yorum:

  1. Deri taytı çok beğeniyorum ama kendime yakıştıramıyorum. Zayıf ve uzun bacaklılarda nefiss duruyor. Skinny jean, blazer,siyah elbise aynen benimde kurtarıcım. Bir de beyaz basic tshirtler. Dizüstü çüzme aldım ama 3 kez ancak giydim çünkü bana yakışmıyor ne diye aldıysam dediğin gibi uzun bacaklılarda daha güzel duruyor.Lütfen onlar daha sık giysin:) Güzel bir paylaşım olmuşç.Eline sağlık sezin.

    YanıtlaSil
  2. Bahsettiğin parçalar her kadının gardrobunda olmalı,güzel paylaşımın için teşekkürler..

    YanıtlaSil
  3. uzun boylu kısa boylu kadın farketmio işte victoria da çok kısa ama bence her kıyafet için ZAYIF Olmak kesin şart...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kesinlikle katılıyorum, çok doğru bir tespit...Özellikle victoria beckham örneği cuk oturmuş:)

      Sil
    2. fotoğraflara bakarken bir kez daha anladım ki zayıf olunca çoğu şey yakışıyor, ama uzun çizme için uzun bacak şart bana göre..

      Sil
  4. tulum dısında her yazdıgın benım ıcınde gecerlı..ellerine saglık!

    http://bernabozkurt.com/

    YanıtlaSil
  5. çok güzel bir blog,
    tulum bence taşıması en zor kıyafetlerden biri sanki kalçayı ufak göbeği kocaman gösteriyor kamuflaj imkansız

    YanıtlaSil
  6. Ayşe Özyılmazel'in ikimiz klibinde giydiği kabanın markasını bilen var mı? içinizde arkadaşlar aramaktan helak oldum. Söyleyen müteşekkir kalacağımdır.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bulabildinmi markayi ben yeni izldim oklibi ve cok begendim kabanini brnde cok merak ettim

      Sil
  7. süper özetlemişsiniz ellerinize sağlık

    http://viverline.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  8. Kim Kardashian mükemmel bir kadın. Boyu da bacakları da tam bir kadının olması gerektiği gibi. Uzun çizmeleriyle de muhteşem oluyor. Bir erkek olarak uzun çizmeleri kısa boylu hanımların giymemesi gerektiği fikrine katılmıyorum. Kısa boylu kadınları bir anda Hollywood artistlerine çeviren en süper şey uzun çizmelerdir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle katılıyorum! Uzun çizmeler baş döndürüyor!

      Sil
  9. Louboutin hastasiyimmmmmmm

    YanıtlaSil
  10. tulum hariç hepsine bayıldımmm

    YanıtlaSil